“Le urez succes celor de la Şimleu în lupta pentru evitarea retrogradării”

Partida dintre Phoenix Şimleu Silvaniei şi Volei Municipal Zalău, desfăşurată sâmbătă seara, s-a încheiat cu scorul de 3 – 1 în favoarea formaţiei de sub Meseş.

“A fost un meci foarte greu şi ne aşteptam să fie un astfel de joc. Ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest joc, dar spre finalul săptămânii a apărutt o problemă de lot, fiindcă s-a accidentat un jucător (Lucian Tofan, n.r.) şi am fost nevoiţi să găsim o altă soluţie. Am încercat să ţinem pasul cu adversarii şi ne pare rău că am revenit doar în setul trei şi le-am pus probleme doar în acest set. Ne pare rău pentru spectatorii care vin în număr mare şi ne susţin la fiecare meci. Cred că dacă eram în efectiv complet puneam mai multe probleme Zalăului. Se va vedea pe viitor dacă schimbarea lui Mircea Abraham este sau nu una benefică. Încercăm să obţinem victoria în meciul cu CSM Bucureşti”, a declarat la finalul jocului Ovidiu Teuşan.
“Persistă parcă neîncrederea de la un anumit punct. Mergem bine până la punctul 16, apoi picăm. Oricum, acest meci nu ştiu dacă puteam să-l câştigăm. Am câştigat un set, care ne dă puţină încredere, mai ales că am câştigat şi la Baia Mare cu 3 – 0. Echipa din Zalău este mai bătăiasă decât anul trecut, chiar dacă la începutul campionatului nu a demonstrat acest lucru. Are un antrenor bun, dar şi jucători cu care se poate lucra. Noi ne concentrăm la meciul care urmează, cel cu CSM Bucureşti, unde va trebui să obţinem cel puţin două puncte pentru a rămâne în cărţi pentru locurile 1 – 8. Este prea devreme să spun dacă plecarea lui Abraham este sau nu benefică. Vom trage linie după cele două partide care mai sunt de disputat în tur, iar dacă vom obţine trei sau patru puncte din aceste jocuri, cred că putem spune că suntem pe un drum bun”, a declarat Robert Ţuţea, care evoluează pe postul de secund la formaţia de sub Măgura.
Vizibil deranjat de atitudinea gazdelor, dar şi a publicului prezent la meci, bulgarul Stoev a declarat la final: “Phoenix Şimleu este o echipă sălăjeană, care ne dorim să rămână în prima divizie şi în campionatul viitor, iar pentru acest lucru le-am oferit cadou un set în meciul de astăzi (sâmbătă, n.r.). Ne dorim să revenim şi la anul la Şimleu, fiindcă este o deplasare scurtă, care ne convine”.
“Este o victorie destul de clară, chiar dacă am pierdut un set. Oricărei echipe ii se poate întâmpla să piardă un set în faţa unor formaţii mai mici. Phoenix Şimleu este, totuşi, o echipă bună, care poate câştiga şi meciuri, nu doar seturi şi sper ca acest lucru să se vadă curând. Noi am ajuns la un nivel destul de bun din punct de vedere al jocului, iar dacă o echipă nu este foarte bună şi nu joacă foarte bine nu cred că poate să ne învingă”, a afirmat libero-ul vicecampioanei, Adrian Feher, care nu consideră că Mircea Abraham trebuia înlocuit de pe banca tehnică a Phoenix-ului. “Cred că cel mai bine se va vedea în viitor dacă schimbarea lui Mircea Abraham a fost sau nu una benefică. Totuşi, cred că Mircea nu a avut o vină directă în evoluţia jucătorilor, fiindcă îl cunosc destul de bine, a fost şi căpitanul echipei naţionale şi nu cred că el a fost cea mai mare problemă la această echipă. Nu avea cum să fie el de vină pentru evoluţia jucătorilor, dar, dacă ei au crezut că aşa este mai bine, este decizia lor şi trebuie respectată. Eu nu pot decât să le urez succes în evitarea retrogradării”, a mai afirmat Feher.
După victoria de la Şimleu, Volei Municipal Zalău a acumulat 23 de puncte, menţinându-se pe poziţia secundă, la trei lungimi în spatele campioanei Tomis Constanţa, iar Phoenix Şimleu rămâne pe penultima poziţie, fiind la egalitatea de puncte cu ocupanta locului zece, CS Banatul Caransebeş şi la trei puncte în faţa ultimei clasate, Steaua Bucureşti.
În etapa viitorare, ambele formaţii sălăjene vor evolua pe teren propriu. Volei Municipal Zalău va primi vizita echipei Unirea Dej, iar Phoenix Şimleu Silvaniei va înfrunta CSM Bucureşti.
Phoenix Şimleu: Vlad Moisa, Florin Filip, Ionuţ Rus, Vlad Cuciureanu, Ciprian Viţelaru, Robert Ţuţea şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Ovidiu Teuşan, Dan Florea şi Ognjen Duduj. Antrenor: Ovidiu Teuşan
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Răzvan Olteanu şi Andrei Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Rezultatele complete din etapa a IX-a: Phoenix Şimleu – Volei Municipal Zalău 1 – 3, CSM Bucureşti – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 – 2, Arcada Galaţi – Dinamo Bucureşti 0 – 3, CS Banatul Caransebeş – SCMU Craiova 1 – 3, Tomis Constanţa – Steaua Bucureşti 3 – 1, VCM LPS Piatra Neamţ – Unirea Dej 3 – 2.
Clasament:
1. Tomis Constanţa 9 9 0 27 – 5 26p
2. Volei Municipal Zalău 9 8 1 24 – 7 23p
3. Dinamo Bucureşti 9 7 2 23 – 9 21p
4. SCMU Craiova 9 7 2 23 – 13 19p
5. CSM Bucureşti 9 6 3 21 – 15 15p
6. Arcada Galaţi 9 3 6 16 – 20 11p
7. VCM LPS Piatra Neamţ 9 3 6 14 – 20 10p
8. Ştiinţa Explorări Baia Mare 9 3 6 13 – 21 10p
9. Unirea Dej 9 2 7 12 – 21 9p
10. Banatul Caransebeş 9 2 7 12 – 33 7p
11. Phoenix Şimleu 9 3 6 10 – 22 7p
12. Steaua Bucureşti 9 1 8 6 – 25 4p

One Thought to ““Le urez succes celor de la Şimleu în lupta pentru evitarea retrogradării””

  1. Anonim

    bai stove esti cumva mos craciun de faci cadouri

Leave a Comment